Luku 15 · 15.32
Et näe muutoksiasi, kun lataat tiedoston tai avaat sen tietokoneellasi
Olet muokannut asiakirjaa selaimessa. Lataat sen lähettääksesi sähköpostilla, tai avaat sen tietokoneellasi synkronoinnin kautta, ja näet vanhan version. Missä muutoksesi ovat?
Näin se toimii
Euro-Office tallentaa muutoksesi heti, mutta ensin asiakirjapalvelimelle. Tiedosto WebOké Nextcloudissasi päivittyy vasta kun kaikki ovat sulkeneet asiakirjan. Sen jälkeen kestää vielä hetken, yleensä kymmenestä kolmeenkymmeneen sekuntia. Näin useampi henkilö voi työskennellä samanaikaisesti ilman, että tiedosto kirjoitetaan jatkuvasti uudelleen.
Näin saat uusimman version
- Sulje asiakirja oikeassa yläkulmassa olevasta rastista (katso Asiakirjan sulkeminen ja paluu tiedostoihisi). Pyydä kollegoita, joilla asiakirja on myös auki, sulkemaan se.
- Odota puoli minuuttia.
- Päivitä tiedostosivu ja lataa tiedosto uudelleen. Tietokoneesi synkronointi hakee uuden version sen jälkeen automaattisesti.
Kiire?
Pitääkö uusimman version lähteä heti, vaikka asiakirja on vielä auki? Valitse editorissa Tiedosto, Lataa kuten. Tämä tiedosto sisältää aina viimeisimmät muutoksesi, vaikka muut työskentelisivät siinä vielä.
Sudenkuoppia
- Jos pidät asiakirjan auki välilehdessä koko päivän, tiedosto ei päivity Nextcloudissa sinä päivänä. Sulje asiakirjat, kun olet valmis.
- Älä muokkaa tiedostoa samanaikaisesti selaimessa ja Wordissa tai LibreOfficessa tietokoneellasi synkronoinnin kautta. Silloin saat kaksi versiota tai ilmoituksen, että tiedosto on muuttunut.
- Näetkö ilmoituksen "Tiedoston versio on muuttunut"? Silloin tiedostoa on muokattu editorin ulkopuolella. Klikkaa OK, sivu lataa uusimman version.
