Luku 12 · 12.4
Tallennus tai synkronointi ei onnistu
Euro-Office tallentaa työsi automaattisesti WebOké Nextcloudiin (katso Tallentaminen: näin automaattinen tallennus toimii). Jos tallennuksessa tai synkronoinnissa menee jotain pieleen, löydät tästä ohjeet mitä tehdä.
"Yhteys on katkennut" tai "Asiakirjaa ei voitu tallentaa"
Jos internetyhteytesi katkeaa hetkeksi, Euro-Office näyttää ilmoituksen Yhteys on katkennut ja yrittää yhdistää uudelleen automaattisesti. Kun yhteys palautuu, näet ilmoituksen Yhteys on palautettu ja voit jatkaa työskentelyä normaalisti.
Saatko ilmoituksen Asiakirjaa ei voitu tallentaa tai Tiedoston tallentamisessa tapahtui virhe? Tee näin:
- Älä sulje välilehteä heti.
- Tallenna varmuuskopio tietokoneellesi: valitse Tiedosto ja Lataa muodossa. Ilmoituksen Asiakirjaa ei voitu tallentaa yhteydessä Euro-Office pyytää itse lataamaan asiakirjan, kun klikkaat OK.
- Tarkista internetyhteytesi, esimerkiksi wifi tai vpn.
- Lataa sivu uudelleen ja tarkista, näkyvätkö muutoksesi. Jos ne puuttuvat, lataa varmuuskopiosi Nextcloudiin.
Toistuuko ongelma usein? Ota silloin yhteyttä tukeen ja kerro ajankohta sekä tiedoston nimi. Katso Milloin ota yhteyttä tukeen.
Lataamisen yhteydessä tai tietokoneellasi näkyy vielä vanha versio
Euro-Office tallentaa muutoksesi heti, mutta Nextcloudissa oleva tiedosto päivittyy kokonaan vasta, kun kaikki ovat sulkeneet asiakirjan. Niin kauan kuin sinulla tai kollegalla on tiedosto vielä auki, lataus tai tietokoneesi synkronointisovellus saattaa näyttää edellisen version.
- Sulje asiakirja. Pyydä myös kollegoita, joilla se on vielä auki, sulkemaan se.
- Odota hetki ja päivitä Nextcloud.
- Lataa tiedosto uudelleen, tai odota, kunnes synkronointisovellus on hakenut uuden tiedoston.
"Tiedoston versio on muuttunut. Sivu ladataan uudelleen."
Tiedosto on muuttunut Euro-Officen ulkopuolella, kun sinulla oli se auki. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että joku on ladannut uuden version, palauttanut vanhemman version, tai muokannut tiedostoa tietokoneella synkronointisovelluksen kautta. Klikkaa OK ja anna sivun latautua uudelleen. Jos sivu jää jumiin, sulje välilehti, odota puoli minuuttia ja avaa tiedosto uudelleen.
Tiedosto on lukittu tai sitä muokataan toisessa sovelluksessa
Näetkö ilmoituksen Tiedostoa muokataan toisessa sovelluksessa. Voit jatkaa muokkausta ja tallentaa kopiona.? Silloin joku on avannut tiedoston toisessa ohjelmassa, esimerkiksi Wordissa tai LibreOfficessa synkronointisovelluksen kautta.
- Tarkista, onko sinulla tai kollegalla tiedosto vielä auki toisessa ohjelmassa tai toisella välilehdellä. Sulje se siellä ja odota minuutti.
- Pitääkö sinun jatkaa heti? Tee työsi loppuun ja valitse sitten Tiedosto ja Tallenna kopio nimellä. Yhdistä muutokset myöhemmin, esimerkiksi Documenten vergelijken avulla.
- Pysyykö tiedosto lukittuna, vaikka kukaan ei pidä sitä auki? Ota silloin yhteyttä tukeen. Voimme vapauttaa jumiutuneen lukituksen.
Tiedosto, jonka nimessä on "conflicted copy"
Jos muokkaat tiedostoa tietokoneellasi Nextcloud-synkronoinnin kautta samalla, kun joku toinen muokkaa sitä samaan aikaan Euro-Officessa, synkronointisovellus voi luoda toisen tiedoston, jonka nimessä on conflicted copy. Siinä ovat sinun muutoksesi. Vertaile kahta tiedostoa, ota tarvittavat muutokset talteen ja poista sen jälkeen kopio.
Lisätietoa löydät artikkelista Je ziet je wijzigingen niet als je het bestand downloadt of op je computer opent.
Vinkki: näin vältät suurimman osan ongelmista: muokkaa jaettua tiedostoa vain Euro-Officessa selaimessa, älä samanaikaisesti tietokoneesi ohjelmalla. Lisätietoa synkronointisovelluksesta löydät artikkelista Nextcloudin työpöytäsovelluksen käyttö (synkronointi).
Katosiko jotain?
Nextcloud tallentaa automaattisesti tiedostojesi vanhempia versioita. Jos jotain on kadonnut, voit palauttaa aiemman version. Katso Versiegeschiedenis: een oudere versie terugzetten.
